November 28-án Jekatyerinburgban, a Herzen nevét viselő központi könyvtárban bemutatásra került „A magyar gyógyfürdők orosz szakemberek szemével” című, a magyar balneológia eredményeit és gyógyfürdőinket bemutató, hiánypótló könyv.

A könyv szerzője, Marina Mamajeva főorvos asszony, a szentpétervári székhelyű, szakembereket tömörítő "Nemzetközi Orvosi Összefogás" egyesület vezetője előadásában ismertette a magyar egészségturizmus és az egyes üdülőhelyeken fellelhető gyógyvizek előnyeit a legkülönbözőbb életkorú és kórképű paciensek gyógyulási kilátásainak szempontjából.

Rámutatott az esetleges ellenjavallatokra is, amelyekkel kapcsolatban kiemelte a gyógyfürdők kiválasztása során egy előzetes, balneológiai szakismeretekkel is rendelkező orvossal történő konzultáció fontosságát.

A főorvos asszony bemutatta a gyakran betegeskedő gyermekek kivizsgálásával és gyógyításával kapcsolatos program eredményeit is. Beszámolója szerint a program beváltotta a hozzáfűződő reményeket, melynek keretei között az egyesület orosz gyermekek üdülését és gyógyulását szervezi Tapolcán.

 

 

Stella kiadó, Szentpétervár