Fényes győzelemmel zárult Jekatyerinburgban a 2017-es UMMC Kupa. A trófeát a Sopron Basket együttese hódította el, miután a fináléban 68-60-ra legyőzte a házigazda UMMC Jekatyerinburgot.

Az elmúlt években hagyományossá vált UGMK nemzetközi női kosárlabda tornán kimagasló magyar siker született, a Sopron csapata idén első helyen végzett. A torna eddigi története során a győztesnek járó serleget minden alkalommal a helyi UMMC Jekatyerinburg, Európa egyik élcsapata, az Euroliga tavalyi győztese, az aktuális orosz bajnok tartotta otthon. Az UGMK kupa szeptember 17-ei döntőjében a soproni együttes őket győzte le 6000 néző előtt. A győzelemmel járó kupát és aranyérmeket Jevgenyij Kujvasev Szverdolvszk megyei kormányzó adta át, a díjátadási ceremónián a magyar főkonzul is részt vett.

A tornával a regionális sajtó kiemelten foglalkozott, a döntőt több tv csatorna élőben is közvetítette. Egybehangzó vélemény szerint a magyar csapat kiemelkedő teljesítményt nyújtott, az UMMC mellett az orosz élmezőnybe tartozó Orenburg együttesét is legyőzte, és megérdemelten nyerte el a kupát. A torna legeredményesebb játékosa Jelena Milovanovic lett.

A mérkőzéseken főkonzulátusunk munkatársai is szurkolásukkal támogatták a magyar csapatot.

 

Fotók: Sopron BasketUMMC

Video: UMMC

http://www.wb-sopron.com/

http://eanews.ru/news/

http://www.e1.ru/news/

http://www.wbasket.hu/

http://pravdaurfo.ru/

http://ural-news.net/

https://rsport.ria.ru/