Június 29-ről 30-ra virradó éjszaka negyedik alkalommal került megrendezésre Jekatyerinburg egyik legjelentősebb kulturális eseménye, a "Zene Éjszakája" fesztivál, amely idén 110 helyszínen, 2000 fellépő művész részvételével, közel kétszázezer nézőt vonzott.

A hazai és külföldi művészek közreműködésével lezajlott fesztiválon főkonzulátusunk kezdeményezésére és szervezésében fellépett a hazánkban is népszerű és méltán elismert Kubinyi Júlia népdalénekes és Szokolay Dongó Balázs népzenész duója.

A művészek az este folyamán három helyszínen adtak egy-egy rövidebb koncertet, így a Szverdlovszki Zenei Középiskolában, a Filmművészetek Házában és a Gyermek Filharmóniában. Kubinyi Júlia egyedi hangja, magas szintű énektudása és Szokolay Balázs duda és furulya kísérete, improvizatív szólói nagy tetszést arattak az orosz közönség soraiban.

A koncert a Külügyminisztérium és a Hagyományok Háza támogatásával jöhetett létre.

A koncerteket az interneten egyen adásban közvetítették, a Gyermek Filharmóniában történt fellépés felvétele az sgdf24.ru TV csatornának köszönhetően itt tekinthető meg:

 

A duó fellépésének emlékezetes pillanatait fényképalbumunkban tekinthetik meg: