Hírek

2021. október 01-től újra lehet az Ausztriába utazóknak C-vízumot igényelni.

2021. október 01-től Magyarország Jekatyerinburgi Főkonzulátusán újra lehet az Ausztriába utazóknak C-vízumot igényelni.
Tovább

KKM rendelet a beutazási szabályok módosulásáról

17/2021. (V. 22.) KKM rendelet alapján a magyar kormány 2021.07.27-tól engedélyezi az orosz állampolgárok Magyarországra történő beutazását, abban az esetben, ha az illető rendelkezik Covid-19 elleni oltás felvételéről szóló megfelelő igazolással.
Tovább

DIASZPÓRA FELSŐOKTATÁSI ÖSZTÖNDÍJPROGRAM

A Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram célja a magyar gyökerekkel rendelkező külföldi hallgatók magyar felsőoktatási intézményekben folytatandó tanulmányainak kiemelt támogatása. A program – az Európai Unió tagállamai, a Szerb Köztársaság és Ukrajna Kárpátalja megye kivételével – a világ minden országában élő magyar diaszpóra közösségre kiterjed.
Tovább

A MAGYARORSZÁGRA TÖRTÉNŐ BELÉPÉS SZABÁLYAI 2020. SZEPTEMBER 1-TŐL

Magyarország Kormánya 2020. szeptember 01-től korlátozásokat vezetett be az ország területére belépők tekintetében. Az új szabályok nem terjednek ki arra, aki a Magyarországra való belépés során hitelt érdemlően igazolja, hogy a határátlépésre jelentkezés napját megelőző 6 hónapon belül a COVID-19 betegségen átesett.
Tovább