Hírek

Dobszay Péter karmester fellépése

Az Uráli Állami Konzervatórium meghívására és főkonzulátusunk társszervezésében, május 19-én a konzervatórium évadzáró koncertjén fellépett Dobszay Péter karmester.

Tovább

FIFA LABDARÚGÓ VILÁGBAJNOKSÁG 2018, OROSZORSZÁG - FONTOS KONZULI INFORMÁCIÓK

Az Oroszországi Föderációban 2018. június 14-július 15. között kerül megrendezésre a FIFA labdarúgó világbajnokság. Kérjük az eseményre kiutazó állampolgárainkat, hogy utazásuk előtt figyelmesen olvassák el a Konzuli Szolgálat alábbi tájékoztatóját:

FIFA2018 Konzuli Tájékoztatás

Tovább

Főkonzuli látogatás Krasznojarszkban

2018. április 11-12-én Szűcs Szergej főkonzul a közép-szibériai Krasznojarszki határterület kormányzójának meghívására látogatást tett az 1 millió lakosú Krasznojarszkban.

Tovább

A4 Animációs Filmfesztivál Jekatyerinburgban

A jekatyerinburgi Kolizej belvárosi művész filmszínházban 2018. április 26-án megnyílt a Visegrádi Együttműködés országainak „A4” elnevezésű Animációs Filmfesztiválja
Tovább

Magyar Kulturális Napok Cseljabinszkban

Április 19-én „Összekötni az eget és földet” című, Makovecz Imre életművét bemutató kiállítás megnyitásával vette kezdetét a moszkvai magyar kulturális intézet, a jekatyerinburgi főkonzulátus, valamint a cseljabinszki tiszteletbeli konzul szervezésében (ez utóbbi finanszírozásával) a Magyar Kulturális Napok Cseljabinszkban rendezvénysorozat.
Tovább